UZ DIGITALNO DOBA IDE ANALOGNI MOTOR

2019 Concorso d’Eleganza Villa d’Este bilo je mjesto predstavljanja novog BMW R18 koncepta, koji predstavlja predivni, vintage analogni model, sa sasvim novim bokser motorom, koji je spreman da savlada ulice digitalnog i modernog svijeta. Možemo slobodno reći da on predstavlja povratak starim danima motora za ljude iz BMW brenda.

Ovaj tim se vratio nazad do same srži brenda i fokusirali su se na maksimiziranje fundamentalnih komponenti motora, istovremeno održavajući cjelokupni minimalistički i klasični izgled. BMW Motorrad koncept R18 dolazi sa prepoznatljivim BMW izgledom, sa svojim velikim bokser motorom, ramom i spuštenim rezervoarom sa tipičnim ikonama starih klasika.

Veliki kotači, sa 21 inčom napred i 18 inča pozadi, nude sigurni stav na putu i osigura savršeni balans za ovaj dominantni motor. Kada govorimo o motoru, u pitanju je dvocilindrični 1800 cc bokser, sa aluminijskim blokom i transmisijom, uz soleks dualne karburatore koji mu podaruju komadić povijesti ovog brenda.

Ovaj motor je čist i predstavlja poruku jednostavnosti, autentičnosti i transparentnosti. On predstavlja baš ono što jedan motor treba da bude, jednu izjavu o pravom iskustvu vožnje, za kojim mnogi i dan danas žude.