MOTOR DUCATI E ROSSA

Dizajniran kao strastveni projekt i osobni koncept, Ducati e rossa dolazi u savršeno vrijeme, jer je generalni direktor kompanije otkrio da rade na vlastitom električnom motociklu, nakon što su razvili modele električnih bicikala i skutera.

E rossa model, kako kaže dizajner, vježba je spajanja „vrhunske tehnologije sa čistom emocionalnom bajkerskom fascinacijom“, sa širokim tijelom koje samo izgleda kao da ne bi trebalo da se troši, i crvenom bojom koja je jednostavno klasični detalj modela sa potpisom Ducati. Inspirirani zaobljenim karoserijama F1 automobila i caffe racer motocikala, e rossa dolazi sa šasijom od ugljičnih vlakana sa unutrašnje strane i širokom, vijugavom karoserijom sa vanjske strane koja modelu daje temperamentni izgled.

Uparite to sa nepomičnim farovima i zadnjim svijetlima, kožnim sjedištem inspiriranim bomber jaknama, i dobili ste motor koji doslovno sliči na lošeg dečka djevojke kojoj se udvarate. Motor dolazi sa konzolnim sjedištem i lukom za punjenje točno ispod njega. Većim dijelom, kontrolna table je odstranjena kako bi se uklonili svi elementi koji bi razbili njegovu zaobljenu siluetu.

Iako ovo ostaje koncept (koji je impresivno detaljan izvana i iznutra), mi bismo najviše voljeli da vidimo električni motor koji u sebi sadrži odvažne, široke vizualne elemente benzinskih modela kojima je inspiriran.