DUECINQUANTA 250CC TWO-STROKE MOTOR

U borbi za najbolji super motor svijeta, Talijani će uvijek imati nešto reći i dodati…

Vjerojatno niste očekivali da će nam predstaviti model sa 250cc i dvopoteznim motorom baš sada. Klasična era motociklizma zasnivala se na ovim motorima sa više cilindara, koji su uzdrmali čitav svijet svojim nevjerojatnim performansama, a ovaj novi model upravo to ima kao svoj cilj.

Ručno napravljen u Italiji, kao djelo kompanije nazvane Vins Motors, Duecinquanta 250cc Two-Stroke motor je ostvarenje snova za sve pasionirane ljubitelje, koji je vrlo lagan. Svaki dio ovog motora specijalno je dizajniran da vrši više od jedne funkcije i spaja mehaniku i ljepotu na najljepši mogući način.

Dosta vremena, energije i novca uloženo je u razvoj ovog modela, koji je za cilj imao postati najlakši sportski motor svijeta, i svakako ga je dostigao. Konstruiran je upotrebom samo ultra laganih, modernih materijala, a na njemu su radili i nekadašnji zaposleni Ferrari brenda. Ako ste se zapitali kojim slučajem je li motor od 250cc može biti nevjerojatno brz, sada vjerojatno znate odgovor na to pitanje.

Vins Motors kompanija je kreirala ovaj model oko karbonskog okvira, sa kotačima od karbona i viljuškama od istog materijala, zbog čega je on težak samo 91 kilogram. Dodajte tome savršenu aerodinamiku zbog savršene pozicije hladnjaka i dobijate čudo na dva kotača sa nevjerojatnim brzinama.

Po pitanju snage, dvocilindarski benzinski motor daje vam mogućnost uživanja u snazi baš onda kada to poželite, dok vješanje koje je kreirano po mjeri nudi savršeno iskustvo vožnje. Nažalost, još uvijek ne znamo koliko je zapravo brz ovaj motor niti koliko točno košta, ali ćemo vjerojatno imati sve točne odgovore u bliskoj budućnosti.