CONCEPT 9CENTO PREDSTAVLJA BMW MOTORRAD

Jeste li spremni za ozbiljnu dozu stila i performansi direktno iz Njemačke?

Zapravo, BMW Motorrad Concept 9cento debitirao je na ovogodišnjem Concorso D’Eleganza u Villa d’Este, koja se nalazi nadomak jezera Como u Italiji. Ovaj motor uspio je privuči pažnju svih prisutnih tokom tog događaja, izazivajući svako pravilo dizajna na koje smo navikli.

Jedan od najinteresantnijih elemenata ovog motora svakako je inovativni sistem prtljažnika. On entuzijastima nudi najbolje iz oba svijeta – spajajući funkcionalnost i šmek, a dolazi sa super lafanom kutijom koja ima dvije pregrade sa strane, štipaljke i produžava suvozačevo mjesto za sjedenje.

Moderni i orijentiran performansama, ovaj koncept izgleda odvažno i moćno. Njegov intrigantni stil predivno je ispraćen plutajućim panelima i vjetrobranom, koji također pomažu kreiranje kontroliranog protoka zraka, a vjerujemo i svim ciframa koje ljubitelji žele čuti.

Jarko narančasto brendiranje i električno plava opruga uz mat sjedište, kromirano tijelo i pokrivač rezervoara pažljivo kreiran od aluminija, čine ovaj motor još privlačnijim. Ikonski BMW farovi su također prisutni na ovom modelu, u skladu sa avanturama koje bi on nekome mogao pružiti. Hoće li ovaj motor uskoro biti u proizvodnji? Mi se svakako nadamo da hoće.