PRODAJE SE NAJSTARIJI JAPANSKI VISKI


Na prodaju najstariji japanski viski.jpg

Ljubitelji viskija će biti oduševljeni najnovijom ponudom…

Najstariji japanski viski, 55-godišnji Yamazaki, dostupan je za kupnju po cijeni od 75 000 dolara. Ovaj pojedinačni slad proizveden je u ograničenom izdanju od samo stotinu boca, a prodavat će se u sklopu aukcije Bonhams koja će se održati sljedećeg mjeseca. Viski je ostavljen da sazrijeva 1955. godine, prvi put ga je flaširao i stavio u prodaju 2005. godine, a smatra se jednim od najboljih japanskih viskija ikad. S 46% alkohola, ovaj viski je sazrio pet godina duže od traženog Yamazaki-ovog 50-godišnjaka.

Osim sastava, posebno je ekskluzivno pakiranje ovog singl sladnog viskija. Umotan u ručno rađenu vrpcu Echizen Washi i vezan tradicionalnom kijetskom pletenicom, viski je predstavljen u crnoj kutiji od hrasta Mizunara koja je tretirana Suruga lakom. Podnožje boce nosi ime kupca s brojem 55 u zlatnim tonovima.

Komentirajući viski, Daniel Lam, izvršni direktor aukcijske kuće Wine & Spirits Asia of Bonhams, rekao je: „Iznimno smo uzbuđeni što smo prva međunarodna aukcijska kuća koja je ponudila povijesnu i iznimno popularnu bocu viskija globalnoj publici koja već ima snažan apetit za fini japanski viski. Samo jedna od 100 proizvedenih, ova jantarna ljepotica stvorena je kao djelo najprestižnije destilerije, a ima nevjerojatnu rijetkost i kvalitetu ".

Viski nosi okus rajskog drva i sandalovine, zajedno s voćnim notama i slatkim okusom koji ostavlja iza sebe.