POSJETITE FRANCUSKU POLINEZIJU

Ne odustajte od svog snova i avanturističkog odmora za ovu godinu, jer to će biti moguće vrlo brzo ...

Zapravo, ako je vjerovati izvješćima, možemo osvježavajuće koktele uživati ​​na obali Francuske Polinezije već sljedećeg mjeseca. Ovo odredište sastoji se od 118 otoka, uključujući kultna mjesta poput Tahitija i Bora Bora i spremno je otvoriti svoje granice. Ljubitelji putovanja moći će uživati ​​u živahnoj prirodi, koraljima i maštovitim bungalovima iznad vode.

Odmor nakon pandemije koronarnog virusa definitivno će biti oslobađajuće iskustvo, ali ipak će doći uz određene mjere opreza. Francuska polinezijska vlada navela je testiranje na Covid-19 kao obaveznu stavku za sve putnike 72 sata prije polaska, uz usvajanje prateće dokumentacije prije ukrcaja na let. Potencijalni posjetitelji koji su imali virus corone morat će biti negativni najmanje tri tjedna, i morat će donijeti "potvrdu o imunitetu" kao dokaz.

Sličan kriterij dijelila je i organizacija Tahiti Tourisme, napominjući da će od 15. srpnja otvoriti svoje granice za posjetitelje iz Sjedinjenih Država i Europe. U njihovom slučaju, mjere predostrožnosti neće se primijeniti samo prije ljeta, već i nakon slijetanja, gdje će posjetitelji morati naglasiti svoj plan putovanja i napustiti kontakt. Postoje određena pravila, koja zapravo nisu pravila, ali nešto na što ćemo se morati naviknuti. Na primjer, nošenje maske u javnosti nije obvezno, ali se svakako preporučuje.

Slično tome, danas nije osobito pametno putovati bez putnog osiguranja. Osim toga, turisti se moraju pripremiti za slučajna testiranja Covid-19 četiri dana nakon dolaska. Ako se pokažu pozitivnim, bit će izolirani i slijedit će njihov plan s ciljem sprečavanja širenja zaraze.

Međutim, unatoč svim mjerama opreza, to je svakako dobra vijest za sve nas. Osim toga, Francuska Polinezija nije jedino odredište koje otvara svoja slikovita vrata - pridružili su im se Karipski otoci, uključujući Bahame, Djevičanske otoke i Svetu Luciju.