JAPANSKI NAČIN LUKSUZA I SPOKOJA

Aman je ime koje je sinonim za mir, spokoj i holisitčki wellness…

Sve to može se primjetiti u njihovim ustanovama, bilo da su u pitanju egzotične destinacije ili skrovišta usred užurbanih gradova. Njihova najnovija ponuda predstavlja savršeni raj u snijegom okovanim vrhovima japanske Niseko regije, smještene u Hokaidu.

Koristeći pet elemenata kao bazu, Aman će se još jednom stopiti sa lokalnom florom i faunom, uz japanski stil života, kreirajući omaž rjokanu, odnosno tradicionalnoj gostionici. Sam posjed, koji će biti otvoren 2023.godine, prostirat će se na površini od 460 hektara i sadržavat će trideset soba. To će biti prvi puni spa i wellness resort u Japanu, dodajući nevjerojatnu poželjnost već veličanstvenoj destinaciji. Pored toga, Aman će ponuditi i 31 brendiranu rezidenciju koje će biti dostupne za kupovinu, a namijenjene onima koji žele da se bude u ovom magičnom okruženju svakoga dana.

Resort će vam nudity veličanstveni pogled na planine Jotei i Moiva iz udobnih loža sa kaminima, drvenim interijerima i prozorima od poda do plafona. Specijalna dvokatna klupska kućica će nuditi zabavu za djecu, sa raznolikim aktivnostima koje će probuditi njihovu maštu i interes. Spa će sadržati singl i dabl apartmane za tretmane, lože za uživanje prije tretmana, kapsule za relaksaciju i termalni spa poput Watsu komore, finskih sauna, hamama i tako dalje. Gosti odmarališta će moći da uživaju u raznoraznim kulinarskim đakonijama, jer hotel planira da ponudi zaista sveobuhvatnu ponudu.

Resort je dizajnirao isti brend koji je radio na tri prethodna projekta u Japanu – australijska kompanija Kerry Hill Architects. Resort, koji je smješten na pošumljenoj padini, predstavit će novi simbol luksuza u Japanu.