GRAND PARK HOTEL U ROVINJU

Grand Park Hotel u Rovinju, u Hrvatskoj, dekoriran je serijom zelenih terasa, koje se spuštaju prema Jadranskom moru…

Dizajniran od strane lokalnog arhitektonskog studija, 3LHD, sa unutrašnjostima koje je dizajnirao talijanski arhitekt i dizajner Pierre Lissoni, hotel je dizajniran da se spušta iz centra grada u more, ostavljajući minimalni utjecaj na prirodni krajolik. Hotel je posljednji dodir šireg projekta obnove, pa je studio 3LHD dizajnirao još nekoliko hotela, kao i betonsku šetnicu uz hotel.

"Gdje god se nalazili u hotelu, gosti dobivaju dojam opuštanja u parku s pogledom na Rovinj, Svetu Eufemiju, otok Svete Katarine i nevjerojatno lijep zalazak sunca nad otvorenim morem", rekli su arhitekti.

Želeći ići ukorak s okolnim krajolikom, arhitekti su stvorili prostor za pet borova koji desetljećima rastu na tom mjestu i koji sada zauzimaju istaknuto mjesto na terasi prvog kata.

Podijeljene u tri prostora, hotelske sobe zauzimaju prva tri kata strukture, dok je četvrti posvećen konferencijskom prostoru i wellness terasi, koja se prostire na vanjski i unutarnji bazen na gornjem katu.

Unutarnji prostori na svakom katu postavljeni su straga, što omogućuje velikom zasađenom prostoru da stvori dojam vrta.

U prizemlju hotela nalazi se kafić, bar, restoran i butik s konceptom, s pogledom na šetnicu kroz ostakljenu fasadu. Interijer koji je dizajnirao Piero Lisoni koristi zemljane tonove kao kontrast plavim nijansama mora i neba, dok terase imaju drvene platforme.

Foto: Jure Zivkovic.