PENTHAUS I URBANI VRTOVI

Od vrta do stola je etos kojeg se drže brojni restorani, veličajući svoju specifičnost.

Ipak, koliko god da vam je možda naporno da slušate tu priču iznova i iznova, točnije svaki put kada se otvori novi restoran, činjenica je da svi želimo da se hranimo zdravim sastojcima. Štaviše, čak i oni koji žive u stanovima vrtoglavo visokih nebodera imaju upravo tu želju. U Ritz-Carlton rezidencijama u Miamiju, stanovnici će moći da stvore, uz pomoć specijalista iz Foodscape Design kompanije, svoje personalizirane jestive vrtove na svojim terasama i balkonima. Inspirirani životnim stilom južne Floride, ponuda voća i povrća će biti sezonska, pa će se tako na ljeto uživati u mangu, na jesen u dinjama i kruškama tokom kišne sezone.

Vrtovi mogu biti skrojene za bilo koji od 111 luksuznih stanova i petnaest samostalnih vila, sa cijenom od 500 do 10.000 dolara. Ako ne želite da zaprljate svoje ruke, ili baš niste vični vrtlarstvu, možete platiti malu naknadu za održavanje svoje mini farme ili se možete pridružiti zajedničkom vrtu ove enclave, gdje možete uživati u svježim kruškama i špinatu na primjer.

Svo voće i povrće koje se proizvede kao dio ovog projekta, će biti dio ponude sezonskih menija koji se služi u restoranima koji su dostupni samo stanarima. Konstruiranje ovih rezidencija, koje koštaju u prosjeku od 2 do 40 milijuna dolara, a koje potpisuje slavni arhitekt je u toku, a planira se da će biti završena do kraja ove godine, kada će zablistati i vrtovi o kojima smo govorili.