INTERESANTNA VIZIJA BISERNE OGRLICE

Biseri su se nosili stoljećima - zapravo bili su najvrjedniji darovi kineskih plemića već 2300. godine prije Krista, dok su se u starom Rimu biseri smatrali konačnim statusnim simbolom ...

Godine 1893. Kokichi Mikimoto uspio je proizvesti prvi kultivirani biser na svijetu, a sve ove godine u velikoj su mjeri ženski. Možemo reći da je dobra stvar što postoje brandovi poput Comme des Garcons koji žele premostiti razliku između spola i mode. Najbolja avangardna modna kuća na svijetu uputila se u svijet finog nakita, udružujući se s Mikimoto Houseom.

Ova kolekcija predstavlja osvježavajuću bisernu ogrlicu u čak sedam stilova, sa CDG brendiranjem. Mikomoto Comme des Garcons, dvogodišnja suradnja dvaju japanskih luksuznih domova, službeno će biti predstavljena tijekom nekih od narednih tjedana mode dok svijet izlazi iz strijela virusne koronalne pandemije. Bit će zaista zanimljivo vidjeti kako dvije luksuzne kućice koje su točno suprotne jedna drugoj rade zajedno kako bi stvorile nešto do sada nezamislivo.

Modna dizajnerica Rei Kavakubo odlučila je zajedno s markom Mikimoto zajedno raditi na stvaranju unisex bisera dizajna ogrlica, gdje je svaki komad kreiran od čistog srebra i bisera Bijelog Južnog mora ili Akoya Mikimoto.

Zimova će uskoro biti službeno predstavljena kolekcija nakita Mikimoto x Comme des Garcons, čija će se cijena kretati od 2800 do 39 000 USD.