CO & TIFFANY LANSIRA LINIJU NAKITA ZA MUŠKARCE

Luksuzni komadi nakita, za uglađene džentlmene.

Kada se radi o nakitu, muškarci više nisu ograničeni samo šnalama za kravate i manžetama. Oni imaju priliku da eksperimentiraju sa svakakvim tipovima asesoara, a jedan od brendova koji je odlučio da im pruži to iskustvo jeste Tiffany & Co. Ovaj luksuzni brend je upravo najavio da će lansirati svoju prvu kolekciju nakita, namijenjenu samo muškarcima.

Nova linija će biti predstavljena u kolovozu, a sadržat će oko 100 različitih dizajna, koji će koštati od 200 do 15.000 dolara. U prošlosti, Tiffany & Co brend je nudio konzervativni asortiman muških komada, poput burmi, satova i šnala za novac, koje će i dalje prodavati, ali će nova kolekcija predstaviti suvremeni preokret high-end nakita za muškarce.

“Muškarci iz čitavog svijeta nose nakit i sve više asesoara kao dio svoje odjevne kombinacije. To smo prvo mogli vidjeti na modnim revijama, a sada toga ima sve više i na modnim pistama”, kaže umjetnički direktor ovog brenda.

Kako saznajemo, muškarci će imati posebni kat posvećen samo njima u trista butika ovog brenda, a pored nakita, u ponudi će se naći i kućni namještaj sa asesoarima koji su namijenjeni prije svega muškarcima, poput krigli za pivo, šejkera za koktele i hvataljki za led.